Corda Campus is part of a bigger network:

Droneport
Sector: Drone-industrie www.droneport.eu
BioVille
Sector: Health & Care sector www.bioville.be
Corda Incubator
Sector: Technologie- en servicessector www.cordaincubator.be
C-mine Crib
Sector: Creatieve en innovatieve business c-minecrib.be
IncubaThor
Sector: Smart energy www.incubathor.be
Greenville
Sector: Circulaire economie www.greenville.be/
Agropolis
Sector: Land- en tuinbouw www.agropolis-kinrooi.be

Nieuwsbrief!

Ontvang onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuwsbrief!

Corda connect 61: Hydrofix

04 oktober 2024

Een zwembad en enkele padelpleinen: dat mag er nog bij!

Ervoor zorgen dat medewerkers meer water drinken? Hydrofix fixt dat! Het jonge bedrijfje geeft smaak in de Hoofdstad van de Smaak, en wil daarmee stap voor stap het land veroveren. Van A naar B, net zoals de recente verhuis die Hydrofix op Corda Campus heeft gemaakt. Co-founder Johan Camp is enthousiast!

 

Waar moeten we aan denken als de naam Hydrofix weerklinkt?

“Wij willen ervoor zorgen dat medewerkers gezonder en productiever zijn door het drinken van voldoende water. Via onze drinkwatersystemen voegen we natuurlijke smaakextracten toe, zodat water een perfect alternatief voor frisdranken wordt. Daarmee leveren we ook een positieve bijdrage aan het milieu aangezien er geen flesjes of blikjes meer nodig zijn. Tot slot: je mag ook aan Hydrofix denken als gulle gever van 1 liter schoon drinkwater aan ontwikkelingslanden per liter water die via onze producten wordt gebruikt. Mooi toch?”

 

Om een slokje te proeven, waar vinden we jullie op de campus?

“We zijn sinds kort verhuisd van de co-working space op de Corda Incubator (Corda-A) naar een eigen kantoortje in Corda-B. De moeite om eens te passeren, want Corda Incubator zit tjokvol interessante bedrijven. Vooral dan de start-ups. Ze kunnen zich daar helemaal ontplooien, omringd door tal van diensten waar een starter nood aan heeft.”

 

Hebben jullie al van kruisbestuiving met andere bewoners kunnen genieten?

“Zeker. We hebben een proefopstelling van ons prototype in Corda Incubator staan, waardoor we veel interessante contacten kunnen leggen met geïnteresseerde collega’s. Andere partijen waarmee we praten zijn bijvoorbeeld VLAIO, waar we een ontwikkelingsdossier hebben lopen en LRM, waar we de verdere financiering mee bekijken. Voor diensten die we zelf nodig hebben, kijken we eerst naar beschikbare expertise bij andere Cordabedrijven. Zo zijn we voor onze marketing en app-ontwikkeling bij buren te rade gegaan.”

 

Namen van contacten die hoog op het verlanglijstje staan?

“In eerste instantie willen we natuurlijk met potentiële klanten wel eens een kopje koffie, of beter een smaakvol watertje, gaan drinken. Dus, Cegeka en consoorten: wij nodigen uit!”

 

Maken jullie vaak gebruik van de faciliteiten op de campus?

“Ja, de Corda Bar is geen onbekend terrein… 😊 We nemen tevens deel aan events, zoals de Corda Vibes. En binnenkort zullen we zeker in de Corda Arena te vinden zijn. De ruimte voor verdere uitbreiding is er. Dat kan alleen maar positief zijn. Suggesties om resterende ruimte in te vullen? Dan denken we aan extra sportfaciliteiten. Een zwembad, waarom niet? Of indoor padelvelden… Altijd leuk om even stoom af te laten voor of na de werkuren!”

 

Nog andere wensen op het lijstje?

Als we echt mogen kiezen, dan mag onze drinkwatervoorziening op elk hoekje staan 😊. Zo’n Hydrofix One komt alle bewoners goed van pas… En als we dan toch bezig zijn: waarom geen ‘experience hall’ maken waar technologie die hier wordt gemaakt, kan getest en getoond worden. Een mini-Technopolis, zeg maar. Hoe cool zou dat zijn?”

 

Tot slot: waar in de wereld zouden jullie op een soortgelijke campus direct een kantoor huren?

“De States, Dubai of Shangai zijn bestemmingen die tot de verbeelding spreken, vooral gezien het potentieel van onze producten daar. Vooral het Midden-Oosten zien we als een groeigebied. Dus als Corda internationaal gaat: liefst daar eerst een kijkje nemen!”